2015. jún 29.

Mi bújhat meg a szűnni nem akaró pattanások mögött?

írta: Szabó Lívia
Mi bújhat meg a szűnni nem akaró pattanások mögött?

A problémamentes arcbőrt sokan természetesnek veszik és nem is gondolják, hogy néhány pattanás milyen módon tudja megkeseríteni egy ember életét. Létezik néhány szerencsés, akit mindig is elkerültek a pattanások, de rajtuk kívül szinte mindenki ismeri az undok kis gyulladások makacs éktelenkedését az arcon.

Rengeteg dolog kihozhatja ezt a bőrproblémát a stressztől elkezdve, a hormonváltozásokon át, a nem megfelelő táplálkozásig, a különféle betegségekről pedig ne is beszéljünk! Ismertem egy lányt, akinek éveken át semmi problémája nem volt az arcával, mígnem abbahagyta a fogamzásgátló szedését. Valószínűleg köztetek is van olyan, aki megtapasztalta, hogy mivel is jár ez a testünk számára. Hirtelen minden felborul, a hormonok elszabadulnak és az ember csak azon tűnődik mit művelhetett velem ez a gyógyszer, ha most ilyesfajta hatással jár a kitisztulása a szervezetemből. Az ismerősömnél nagyon is negatív változások jelentkeztek, főként az arcán. Az addig hibátlan bőrén egyszer csak elkezdett megjelenni egy-két pattanás. Persze őt már ez is sokkolta, hiszen addig egyáltalán nem volt ilyen problémája. De sajnos itt nem állt meg a dolog, egyre több és egyre gyulladtabb aknék lepték el az arcát és ekkora már az utcára is utált kilépni. A probléma előtt smink nélkül járt mindenhová, utána viszont az alapozó lett az egyik legfontosabb kellék a számára. Mivel régóta ismerem, láttam rajta, hogy a személyisége is egészen megváltozott, az addig életvidám, magabiztos lányból egy kedvetlen, önbizalmát vesztett lány lett. Persze eljutott arra a pontra, hogy a problémát muszáj kezelni, mert kihatással van a mindennapjaira és a lelki állapotára is, így rengeteg terméket kipróbált.

Természetesen volt olyan termék, amelyik előidézett némi változást, de a javulás többnyire nem volt látványos. A kozmetikai termékek tesztelése után kénytelen volt szakértőhöz fordulni, akivel néhány krém tesztelését követően már a drasztikusabb gyógyszeres kezelésekig is jutott, melyek szintén nem hozták meg a várva várt változást. Ekkortájt jelent meg nálunk a Himalaya Herbals Clarina családja, melyet kíváncsiságból kipróbált, hiszen nem volt veszteni valója és azt vette észre, hogy az eddigiekhez képest látványosan javult a bőre. Állítása szerint a maszk nagyon jó hatással van az aknékra, szinte egy este alatt visszahúzza a gyulladást, a pirosság és a fájó érzés enyhítésével együtt. Én hittem neki, hisz nekem is elő szokott fordulni egy-egy nem várt bőrváltozás az arcomon, úgyhogy azóta én is tartok otthon a termékekből (a szintén pozitív személyes tapasztalat után).

clarina.jpg

Szóval az biztos, hogy ez a termékcsalád hatékony, de az említett ismerősömnél a sok vizsgálatot követően az is kiderült, hogy egy lappangó betegség hatására nem javult (a gyógyszer tisztulást követően sem) a bőre, így aki ilyesmivel küzd, annak mindenképp javasolnám, hogy járjon tüzetesen utána a kiváltó oknak, mert lehet, hogy akár betegség is megbújhat a bőrproblémák mögött. Ne hagyjuk, hogy a pattanásos bőr megkeserítse az életünket, tegyünk ellene MOST, mert sajnos rajtunk kívül senkit nem fog érdekelni, hogy milyen problémákkal küzdünk meg nap mint nap. Ha javulást várunk, legyen szó az életünk bármely szegmenséről, tennünk kell érte, mert a probléma ritkán oldódik meg magától vagy egy varázsütésre!

Szólj hozzá

pattanás bőrápolás bőrprobléma akne arcapakolás