2015. sze 22.

Természetes babaápolás - ezekkel az összetevőkkel óvatosan!

írta: Szabó Lívia
Természetes babaápolás - ezekkel az összetevőkkel óvatosan!

Amikor megérkezik a legújabb családtag, akkor minden szülő nagy figyelmet fordít arra, hogy a baba minden szempontból a legjobbat kapja. Ez nem lehet másképp a babakozmetikumok esetében sem. Mivel rengeteg termék létezik a piacon, így nagyon oda kell figyelned, hogy mely készítmények mellett döntesz. Ha szeretnéd a lehető legtermészetesebb módon ápolni a picit, akkor az alábbi összetevőket lehetőség szerint kerüld el:

 

Habzó anyagok:

Anélkül is hasznosak a fürdetők, samponok, hogy látványos habparty-t rendeznénk a fürdőben. Ezek sok esetben túlságosan is erősek az érzékeny bababőr számára és amellett, hogy tisztítanak, mellékesen megbontják a bőr természetes védőrétegét. Az összetevők között így találod meg: Sodium Lauryl Sulfate vagy Sodium Laureth Sulfate.

Parabének:

Sajnos nagyon gyakran alkalmazzák őket tartósítószerként. A szervezet számára rendkívül káros lehetnek, hiszen befolyásolják a hormonrendszert és egyes kutatások szerint összefüggésbe hozhatóak rákos megbetegedésekkel, ezért ezeket a biztonság kedvéért jobb mellőzni: metil-, etil-, propil-, és butil parabének.

Lanolin:

A gyapjúzsír alapvetően nem káros anyag, de a feldolgozás során benne maradt vegyszerek károsak lehetnek, és különösen gyermekeknél bőrproblémát okozhatnak.

Ásványi olajok:

Nem természetes olajszármazékok, melyek a bőr számára hasznosíthatatlan anyagok. A bőr felszínén filmszerű réteget képeznek, melyek akadályozzák a bőr természetes légzését. Másik nevén: paraffinum liquidium.

Ha kisbabád különösen érzékeny bőrű, ajánlatos lehet a különböző illatanyagokkal dúsított készítmények mellőzése is. A natúr kozmetikumok általában természetes illóolajokat tartalmaznak, amik alapesetben csak finom illatot adnak egy terméknek vagy aromaterápiás célt szolgálnak, de tény, hogy arra hajlamosaknál allergizálhatnak.

poszt_bab.jpg

Mindig nézd meg, hogy mit tartalmaznak a babádnak vagy akár magadnak szánt termékek, így egy kis odafigyeléssel elkerülhetsz rengeteg káros anyagot! A természetes készítményekkel pedig megalapozhatod az egészséges életet a csemetédnek.

 

Szólj hozzá

BABAÁPOLÁS