2015. okt 29.

Előzd meg a fogínyproblémákat!

írta: Szabó Lívia
Előzd meg a fogínyproblémákat!

 

A fogínygyulladás kezelése rendkívül fontos az egészségünk fenntartása érdekében. A kezeletlen gyulladás ugyanis az egész szervezetet veszélyeztetheti, hisz a baktériumok a véráramba is bekerülhetnek, s eljuthatnak a szervezet bármely pontjára. Az ínyproblémák megelőzése és kezelése tehát nemcsak a szájüreg, hanem egész szervezetünk egészségnek védelme érdekében is fontos. Arról nem beszélve, hogy az elhanyagolt, kezeletlen fogínygyulladás csontritkuláshoz, a fogak meglazulásához és kihullásához vezethet.

Ne várjuk meg, hogy bekövetkezzen a probléma, hanem menjünk elébe és tegyük a következőket.

Fogkő eltávolítás

A fogínyproblémák megelőzésének egyik fontos lépése, hogy mindig figyeljünk oda a fogkő megjelenésére. A fogkő ugyanis nagyban fokozhatja a probléma megjelenését, hiszen a folyamatosan felhalmozódó lepedék akár ínygyulladáshoz is vezethet.

Megfelelő fogkrém megválasztása

A fogak napi szinten történő mosásakor ne csak a friss lehelet legyen a cél, hanem a fogak baktériumoktól és szennyeződésektől való megtisztítása. Ehhez fontos, milyen összetevőket tartalmaz a használt fogkrém, hiszen rengeteg káros hatóanyagokat tartalmazó termék van jelen a piacon. Próbálj odafigyelni rá, hogy a szájápolás minél inkább naturális készítménnyel történjen.

 

erzekeny_1.jpg

Napi szintű szájápolás

Sajnos a naponta egyszer történő fogmosás nem elegendő ahhoz, hogy minden problémát elkerüljünk. Ha valóban meg akarod előzni a súlyosabb betegségeket, akkor igyekezz tisztán tartani a fogaidat minden étkezést követően.

Extra tisztítás

A fogselyem használata sajnos még nem vált általánossá, pedig vannak bizonyos területek, melyeket fogkefével már nehézkes megközelíteni. A fogselyem segít a fogak közt is tökéletes tisztítást végezni, amivel megtarthatjuk a szájflóra megfelelő egyensúlyát.

Speciális fogkrémek

Ha az ideális szájápolás ellenére is túl érzékeny az ínyed, akkor válassz ennek megfelelően fogkrémet. Manapság már széles választék áll rendelkezésre a boltok fogkrémes polcain, nézz utána, mely termék lenne számodra ideális. Ne csak akkor használd, ha már megjelent a probléma, hanem megelőzésképp is bátran alkalmazd.

Ugye te is egészséges fogínyre vágysz? A fentieket betartva hatékonyabban érheted el az ideális szájhigiéniát és ezzel együtt elkerülheted az ínyproblémát. Kellő odafigyeléssel mindig gyönyörű és egészséges mosolyra számíthatsz.

 

Szólj hozzá

megelőzés fogkrém fogápolás fogérzékenység ínyprobléma