2015. nov 26.

5 tipp a kirepedezett ajkak ellen

írta: Szabó Lívia
5 tipp a kirepedezett ajkak ellen

A hideg idő beköszöntével egyre inkább megfigyelhetjük, hogy kezdenek megjelenni az érzékeny ajkainkkal járó problémák. A repedezett, száraz, akár fájó érzéssel is párosuló kellemetlenség azonban megelőzhető, csak kellő figyelemmel kell gondoskodnunk az ajkainkról.

 

1. Tisztítás

A napi rutinhoz hozzá tartozik, hogy arcunkat alaposan megtisztítjuk lefekvés előtt. Ebből a tisztításból az ajkainkat se hagyjuk ki, hiszen az éjszakára fent felejtett rúzs vagy szájfény rendkívül kiszáríthatja a szánkat.

2. Hidratálás

A legrosszabb, amit a száraz, kirepedezett ajkaiddal tehetsz, hogy nyalogatod, rágcsálod őket. Persze ez sokszor reflex-szerűen történik, éppen ezért készülj fel az ilyen helyzetekre azzal, hogy tartasz magadnál ajakápolót, mely gondoskodik a hidratálásról. Válassz olyan terméket, mely gazdag E-vitaminban és minél inkább természetes összetevőket tartalmaz.

3. Házi pakolás

Olykor nem árt egy kis extra kényeztetés az ajkaknak sem. Amit imádni fognak az ajkaid: méz, mézes tej, tea filter, ricinusolaj, kókuszolaj. Akár egész estén át hagyhatod hatni ezeket a hatóanyagokat, reggel pedig egy nedves ronggyal távolítsd el a fent maradt felesleget és máris látni fogod a különbséget.

4. Folyadékbevitel

A nyárhoz képest, télen kevésbé vagyunk szomjasak, így gyakran megfeledkezünk a megfelelő folyadék bevitelről. Ha nem iszunk eleget, akkor pedig szervezetünknek nem lesz miből fenntartania bőrünk nedvességtartalmát, amit a kirepedezett ajkak jeleznek.

funny_1.jpg

5. Fényvédelem

Ha sokat tartózkodsz a szabadban, akkor ne feledkezz meg a káros UV-sugarakról, melyek ugyanúgy fenyegetik az ajkaidat, mint a bőröd bármely más felületét. Nyáron persze fokozottabb védelemre van szükség, de télen is ugyanolyan káros tud lenni a napfény, főleg ha síelsz. Természetesen már léteznek olyan ajakápolók, melyek fényvédelemmel is rendelkeznek, így ha imádsz a szabadban lenni, akkor mindenképp egy ilyen terméket szerezz be.

 

A hűvös időben tehát fokozottabban figyeljünk ezen érzékeny testrészünk jelzéseire és adjuk meg számára, ha valamiben hiányt szenved. Nem csak nőként, hanem férfiként is fontos a szájápolás, ezért ne restelljék az urak sem az ajakápolók használatát.

 

 

Szólj hozzá

tél szépségápolás hidratálás ajakápolás