2016. ápr 06.

Leszámolás a pattanásokkal belülről-kívülről

írta: Szabó Lívia
Leszámolás a pattanásokkal belülről-kívülről

Az arcon éktelenkedő pattanások az egyik legkellemetlenebb bőrelváltozások közé sorolhatóak. Amellett, hogy esztétikailag is zavaróak, fájdalmas, gyulladt érzéssel párosulhatnak. Ha sikeresen szeretnénk leküzdeni ezt a problémát, akkor bizony muszáj odafigyelnünk néhány dologra.

Kezdjük belülről! Hiszen nem mindegy, hogy mit viszel be a szervezetedbe. Ugyanis vannak olyan ételek, melyek csak rontanak a helyzeten és még inkább fokozzák a pattanások kialakulását. Ilyenek például az olajos magvak, tejtermékek, cukorral/fűszerrel teli ételek és a feldolgozott élelmiszerek. Ezeket jobb nagy ívben elkerülni, helyette egyél vitamindús ételeket, részesítsd előnyben a zöldség-gyümölcs párost. Hagyd el az unalmas recepteket és csinálj valami olyat a zöldséggel, amit eddig még nem próbáltál! Hidd el, meg fogsz lepődni mennyi ízletes falat leírását rejti az internet. Ezek mellett persze igyál sok vizet, de még annál is többet, mondjuk duplázd meg azt a mennyiséget, amire most gondolsz! A megfelelő hidratálás ugyanis elengedhetetlen a tiszta bőr érdekében!

7_1.jpg

Ez lenne az alapja a pattanások elleni küzdelemnek. De lássuk mit tehetünk kívülről! 

A higiénia elsőszámú dolog, hogy ne szaporodjanak tovább a baktériumok, így SOHA ne nyúlj piszkos kézzel az arcodhoz! Ha a kezed tiszta, akkor viszont már az arcod tisztaságával is törődnöd kell. A Himalaya Herbals Tisztító Nim arclemosó gél”-je legyen az első lépés! Kifejezetten problémás bőrre fejlesztették ki, mely a benne lévő gyógynövényeknek köszönhetően rendkívül hatékonyan csökkenti a gyulladásokat és eltávolít minden szennyeződést, ami eltömíti a pórusaidat. A tisztítás elengedhetetlen egy pattanásos bőr esetében, így ha igazán mély tisztítást szeretnél végezni, akkor egy arcradírt is bevethetsz az elhalt hámsejtek ellen. Érezni fogod, hogy az alapos tisztítás után szinte felfrissül a bőröd.

Fontos, hogy egy gyulladásokkal teli bőrt minél inkább kíméljünk, így ne terheljük felesleges kemikáliákkal, igyekezzünk természetes összetevőjű készítményeket használni!

A tisztítás mellett hetente egyszer, egy nyugtató pakolás is jó hatással lesz a bőrödre. Akár te magad is eltudsz készíteni egy szuper maszkot, néhány gyógynövény segítségével, de ha nem bíznád a véletlenre, akkor erre a Nim arcpakolást ajánljuk neked. Kimondottan problémás bőr kezelésére szánják, így eredményesen nyugtatja és szebbé varázsolja a korábbi gyulladt és pattanásokkal teli arcodat.


Egy kis odafigyeléssel sokat tehetsz a bőrproblémád ellen! Fogadd meg a fenti tanácsainkat és sportként válaszd mellé a jógát, mely segít elkerülni a stresszes élethelyzeteket, hiszen tudjuk, az idegesség csak még inkább fokozza a bőrproblémák kialakulását. Kerülj egyensúlyba, hogy lelkileg is támogasd magad a pattanások elleni harcban!

Szólj hozzá

pattanás bőrápolás bőrprobléma nim