2016. máj 10.

5+1 tipp babafürdetéshez!

írta: Szabó Lívia
5+1 tipp babafürdetéshez!

Újdonsült anyának lenni, az egyik legnagyobb kihívás az életben. Rengeteg mindenre kell odafigyelned, magadra semmi időd nem jut és minden pillanatban azon aggódsz, hogy nehogy rosszul csinálj valamit.

A fürdetési rituálét szeretnénk most megkönnyíteni a számodra és adni néhány hasznos tanácsot, amivel egyszerűbb és mókásabb élmény lesz ez mindkettőtöknek.

1. Készíts elő mindent, amire szükséged lesz a fürdetéshez!

Gondold át alaposan és szedegesd össze a kellékeket, aztán tegyél mindent egy helyre, kéz közelbe! Hidd el, annál bosszantóbb nincs, mint mikor a fürdés megkezdése után jut eszedbe, hogy nincs kéznél a törölköző.

2. Gondoskodj a kellemes szobahőmérsékletről!

Vigyázz, nehogy túl hideg legyen a babának a helyiség, miután levetkőztetted, mert könnyen megfázhat! 

3. A víz hőmérséklete nagyon fontos!

Ha nem megfelelő a víz hőmérséklete, akkor az nagyon kellemetlen tud lenni a babának! Próbálj körülbelül 36-37 fokos hőmérsékletre törekedni, amit a saját bőrödön tudsz ellenőrizni: akkor jó, ha meleg a víz, de nem forró!

4. Fürdetés közben locsold folyamatosan!

NE hagyd, hogy kihűljön a kis teste fürdőzés közben! Locsolgasd meleg vízzel, így majd végig mosolygó arccal fog rád tekinteni.

12.jpg

5. Ápold fürdés közben is!

Arra is nagyon figyelj, hogy milyen fürdetőt öntesz a baba bőrére! Válassz gyengéd, nyugtató fürdetőt, mely irritáció nélkül tisztítja és hidratálja a bababőrt!

+1 Tipp Ne dörzsöld a törölközővel!

Miután kivetted a kádból a picurkát, csak finoman simogasd a törölközőbe bugyolálva. Így is hamar felissza a törölköző a felesleges vizet, de kevésbé irritálja az érzékeny bababőrt az érdes felület.

 

Szólj hozzá

baba babafürdetés BABAÁPOLÁS