2016. nov 23.

Kalóriaégető őszi sportok!

írta: Szabó Lívia
Kalóriaégető őszi sportok!

Nyár óta nagyot zuhant a hőmérséklet, de még a hűvösebb időben is sportolhatunk a természetben. Ősszel a táj színpompás és mindenképp érdemes kihasználni azt a néhány hónapot, amíg beköszönt az igazi fagy és hóesés. Öltözz fel melegen és induljon a sportolás! Ezek a sportok remekül égetik a kalóriát ősszel is:

Biciklizés

A bicikli utak egyre inkább átszövik hazánkat, így önfeledten és biztonságosan tekerhetünk a szabadban. Ami még a tekerés mellett szól, hogy állóképesség-javító, anyagcsere gyorsító, zsírégető és remek alakformáló mozgásforma.

bici.jpg

Elégetett kalória: 476 kcal/óra

Túrázás

Ősszel a legideálisabb túrázni indulni. Nemcsak megmozgat, de a léleknek is nagyon jót tesz, és akár az egész család veled tarthat.

hikiu.jpg

Elégetett kalória: 442 kcal/óra

Kertészkedés

gard.jpg

Nemcsak a testedet, de a kertedet is szebbé varázsolhatod vele. Nem is gondolnád, milyen jól megmozgat egy kis gyomlálás, gereblyézés, ültetés.

Elégetett kalória: 306 kcal/óra

Lovaglás

Eszedbe sem jut, hogy sportnak nevezd, hiszen annyira jól érzed magad közben. A feneked és a belső combod azonban bizonyíték lesz a mozgásra, mert nagyon szépen átalakítja és formássá teszi, ha nyeregbe pattansz.

lo.jpg

Elégetett kalória: 272 kcal/óra

Jóga

Esős, fagyos időben irány a terem! Az egyik legjobb edzés a léleknek! A depressziós őszi hónapokban mindenkinek jót tesz egy kis alakformálással egybekötött, lelkileg is erősítő edzés. A tested nemcsak megújul, de teljesen átalakul! Igazi pozitív töltet a hétköznapokra!

joga.jpg

Elégetett kalória: 200 kcal/óra

Úszás

A túlsúlyos emberek számára is kiváló edzésforma, mely szinte minden testrészt átmozgat. A vízben lubickolás segít a zsírégetésben, és az anyagcsere folyamatokat is felgyorsítja, ráadásul remekül kikapcsol.

uszas.jpg

Elégetett kalória: 272 kcal/óra

Törődj magaddal minden nap, töltsd hasznosan az időt és mozogj annak érdekében, hogy minél tovább egészséges, fitt és energikus legyél! Így minden napot elégedetten zárhatsz, hiszen nem a tévé előtt töltötted a szabad óráidat. Mozgásra fel!

Tipp: az izomfáradtság enyhítése érdekében mindig tarts otthon Rumalaya gélt!

rumi.jpg

Szólj hozzá