2017. feb 02.

Ajakápolás, okosan!

írta: hangodicsaba
Ajakápolás, okosan!

Javában dúl a tél, így még mindig aktuális védeni bőrünket, azon belül is ajkainkat a kiszáradástól. Ráadásul fokozottabban érdemes odafigyelni rájuk, hiszen mivel nem találhatóak bennük faggyúmirigyek, sokkal könnyebben kiszáradhatnak, kirepedezhetnek, ez pedig igen kellemetlen szövődményekkel járhat (amellett, hogy rossz érzés, fertőzéseknek is jobban ki van téve a sebek miatt a szervezet).

A hideg időjárás melett kiszáradhatnak ajkaink még a dohányzás, túlzott napozás miatt is (ez utóbbi talán most nem annyira fenyeget, bár egy téli nyaralás (síelés is!) alkalmával érdemes azért magunkkal vinni napvédő ajakápolót!)

Nézzük először is mit lehet tenni, ha már nagyon rossz a helyzet. Pont, mint a bőrnél, itt is fontos eltávolítani a már elhalt hámsejteket, ezeket pedig a legkönnyebben egy kis radírozással tudjuk megtenni. Mivel egy elég érzékeny területről beszélünk, inkább házilag készítsük el, az alábbi alapanyagokból: cukor (de használhatunk kávézaccot is) és méz :) Keverjük össze az alapanyagokat, és masszírozzuk gyengéden ajkainkra, majd hagyjuk hatni egy 5 percig. Ezután nedves ronggyal mossuk le.

Rendben, megszabadultunk a már elhalt hámsejtektől, juttassunk bele egy kis (jó, sok-sok! :)) nedvességet!

Kezdetnek jöhet egy tápláló ajakbalzsam, amit szépen óvatosan masszírozzunk bele ajkainkba, és rendszeresen használjuk, ez fontos!

Gyakran előfordul a mai rohanó világban, hogy nem igazán érünk rá pepecselni, ezért mindig tartsunk magunknál ajakápoló stiftet, főleg, ha tudjuk, szánk kiszáradásra hajlamos. Ezekből nagyon sokfélét találunk, van ami szájfény is egyben, illetve ami semlegesebb illattal rendelkezik, így férfiaknak is kiváló!

Bármelyiket is választod, a lényeg, hogy hidratáld, védd ajkaidat, mert megérdemlik:)

ajakapolas-naturalnet.jpg

Szólj hozzá

szépségápolás ajakápolás EGÉSZSÉG