2017. máj 05.

Jégalga - forradalom az öregedésgátlásban

írta: hangodicsaba
Jégalga - forradalom az öregedésgátlásban

jegalga-nn.jpgMagas hegyek örök hómezőin, így a svájci alpokban is, nyaranta időnként gyönyörű piros és rózsaszín elszíneződések figyelhetők meg a hóban. Már Arisztotelész is foglalkozott ezzel a különleges jelenséggel írásaiban, a korabeli túrázók pedig többféle magyarázattal is szolgáltak eredetét illetően. A jelenség oka azonban nem más, mint a jégalga  ami ezzel a különleges színváltoztatással védekezik az ebben a magasságban igen magas UV-sugárzás ellen.

A tudósok is felfigyeltek erre az algafajra, és kutatásaik során megállapították, hogy másik rendkívüli tulajdonsága, hogy ebben az extrém alpesi környezetben, fagypont körüli hőmérsékleten is túlél, ami a növényvilágban igazi rekorderré teszi őt.

Nem véletlen hát, hogy svájci tudósok a a kutatások után a szépségápolásban is remekül hasznosíthatónak találták ezen tulajdonságait.

A jégalga ugyanis

  • serkenti a kollagén termelődést
  • sejtszinten késlelteti a bőr öregedését
  • hatására megerősödik a bőr védőrétege és hidratáltabbá válik
  • az arcbőr feszesebb lesz és frissebbnek tűnik,
  • és kevésbé látszódnak az öregedési foltok is, ez azért nem semmi:-)!


Ha elmúltál harminc, itt az idő beszerezni néhány jégalga-tartalmú kozmetikumot, például a Swiss Image kozmetikumok 36+ és 46+-os termékcsaládját, hadd szépüljön az a bőr!

A Swiss Image termékeket megtalálod az onlinekosar.hu-n!

Szólj hozzá

arcápolás arckrém