2016. jún 29.

A legjobb ételek hajproblémák ellen!

írta: Szabó Lívia
A legjobb ételek hajproblémák ellen!

A gyönyörű, ápolt, egészséges haj, egész kisugárzásunkra pozitívan hat, így muszáj, hogy mindig gondoskodjunk róla. A külső és belső ápolás egyaránt nagyon fontos, ezért egyiket se vegyük félvállról!

Rengeteg vitamin és ásványi anyag szükséges ahhoz, hogy a hajszálak ragyogóan vonzóak maradjanak. Lássuk a legjobb ételeket, amiket a hajad érdekében ehetsz:

Vas- hajhullás ellen!

Az egyik legrosszabb, ami a hajaddal történhet, hogy végleg elveszted! Ha úgy veszed észre, hogy egyre több hajszál int búcsút neked, akkor azonnal kezdd el enni a következőket: pulyka, tojássárgája, teljes kiőrlésű gabonafélék, szárított gyümölcs, bab!


B vitamin- töredezettség ellen!

A hajtöredezés szinte az egész hajkoronánkat képes elcsúfítani, de ha fogyasztod a következőket: földimogyoró, mandula, búzakorpa, lazac, zsírszegény sajt, avokádó, tojás, máj, akkor csökkented a töredezettség kockázatát.

f3.jpg
Szilícium-dioxid- a vastag hajért!

Az igazán vastag, erős haj érdekében egyél minél több olyan ételt, italt, amiben sok a szilícium-dioxid, mint pl.: banán, sör, zab, mazsola.


A-vitamin- korpásodás ellen!

Az A-vitamin szintén elengedhetetlen ahhoz, hogy egészséges legyen a fejbőr és a hajhagymák. Amihez a sárgarépa, kelkáposzta, spárga, sütőtök és az édesburgonya a legjobb forrás.


C-vitamin- az egész testnek!

Ez a vitamin az egész szervezet számára az egyik legfontosabb, nem mellesleg segít felvenni a vasat. Amiben megtalálható: brokkoli, leveles zöldségek, zöldpaprika, citrusfélék és eper.


E-vitamin- a száraz, fénytelen haj ellen!

A növényi olajok a legjobb forrásai az E-vitaminnak, ráadásul a zsírban oldódó vitaminok felszívódását is segítik. A napraforgót felejtsd el és válaszd helyette: az olíva-, a mogyoró-, a napraforgó-, kókusz- vagy tökmagolajokat.


Ha a táplálkozásodat a fentieknek megfelelően alakítod, akkor biztos lehetsz benne, hogy a tested a hajaddal együtt hálás lesz érte. Ez után már csak a külső ápolásról kell gondoskodnod, amihez válassz természetes összetevőjű termékeket! A Himalaya Herbals amellett, hogy csupa fantasztikus gyógynövényt tartalmaz, megoldást nyújt rengeteg hajproblémára. Ismerd meg jobban a termékeket és válassz magadnak egyet: himalayaherbals.hu

 

Szólj hozzá

vitaminok hajápolás samponok