2015. sze 23.

Induljon egy új kaland!

írta: Szabó Lívia
Induljon egy új kaland!

 

Most, hogy véget ért az elviselhetetlen hőség, talán sokkal inkább kedvet kaptok ti is egy könnyed kiránduláshoz. Kis országunkban pedig rengeteg izgalmas terep található, ahol egy kellemes túrázás élménnyel teli programmal kecsegtet.

Én személy szerint imádok a várostól messze a hegyekben kalandozni, ahol minden érintetlen és közel kerülhetek a természethez. Ha még nem csináltál hasonlót, vagy már jó ideje a szekrény alján porosodik a túracipőd, akkor itt az ideje felkerekedni! Mielőtt azonban belevágnál a kalandba, jó, ha felkészülsz néhány eshetőségre, mert távolabb a civilizációtól, sok kiszámíthatatlan dolog történhet.

Velünk egyszer megesett, hogy otthon felejtettük a gondosan összecsomagolt elemózsiánkat. Ezt természetesen csak akkor vettük észre, amikor ránk tört a farkaséhség a semmi közepén. Mondjuk úgy, rövidebbre sikerült a túra, mint eredetileg terveztük, mivel nézelődni indultunk, nem pedig vadászni. :) De ez még a kisebbik gondok egyike. Előfordult az is, hogy vidám túrázásunk közepette egy sérült túratársba botlottunk. Szegény órák óta nem tudott mozdulni egy rosszul sikerült lépéstől, pedig gyakorlott túrázó volt. Egy ilyen eset bárkivel megtörténhet, ezért ha tehetitek, semmiképp se egyedül induljatok neki a természetjárásnak, nehogy hasonló ballépésben legyen részetek!

poszt.jpg

 

 

Némi elővigyázatossággal és megfelelő felkészültséggel egy szuper kaland részesei lehettek. Nyaláboljátok fel a családot vagy a barátokat és induljatok neki a természetnek. Szerezzetek új élményeket, fedezzetek fel új helyeket, kalandra fel!



 

 

Szólj hozzá

szabadidő kirándulás