2015. okt 01.

Az arckrém választás 5 alapvetése

írta: Szabó Lívia
Az arckrém választás 5 alapvetése

A mindennapos arcápolás meghatározó kérdése, hogy milyen arckrémet használsz. Ha egyszer már sikerült találnunk egyet, ami bevált, ahhoz általában rögeszmésen ragaszkodunk, mint a legféltettebb kincsünkhöz. De amíg idáig eljutunk, sokaknak okozhat fejtörést a megfelelő krém kiválasztása. A következő 5 kérdést tedd fel magadnak, hogy te is megtaláld a bőrödnek leginkább ideális arckrémet!

1. Milyen a bőrtípusod?

Ez az egyik legfontosabb kérdés a megfelelő arckrém megválasztásakor. Hajlamosak vagyunk azonban félrediagnosztizálni a bőrüket, ami aztán rossz bőrápolási szokásokhoz és súlyosbodó bőrproblémákhoz vezethet. Ha bizonytalan vagy, inkább fordulj kozmetikushoz, aki hozzáértő módon segít megállapítani a bőrtípusodat vagy legalább tölts ki egy online bőrtípus meghatározó tesztet a neten. Lehet, hogy meglepetés fog érni, mert a Magyarországon élő nők kb. 80%-a kombinált bőrtípusba tartozik!

2. Milyen évszakban használod a krémet?

Talán az ember nem is gondolná, de az aktuális évszak sem elhanyagolható szempont, pedig az időjárás szemmel látható hatással van a bőr állapotára. Nyáron, illetve napsütéses időben érdemes odafigyelni a fényvédő fontosságára, télen pedig próbáljunk zsírosabb krémeket választani a hideg és a szél szárító hatása miatt.

arckrem.jpg

3. Milyen napszakban szeretnéd használni a krémet?

A nappali és az éjszakai krém használata is egyaránt fontos a bőr számára, hiszen napszaktól függően más-más környezeti hatások befolyásolják a bőr állapotát és a funkciójuk is alapvetően különböző: nappal a bőr védelme és megfelelő hidratálása a legfontosabb szempont, éjszaka pedig a regenerálódásnak és a tápanyagok visszajuttatásának jut a főszerep. Általánosságban elmondható, hogy érdemes a nappali és éjszakai krémet egy termékcsaládból választani, mert ezek általában egymásra épülnek és így hatékonyabb lehet az arcápolás.

4. Milyen korosztályba tartozol?

Minden korosztály más bőrproblémákkal küzd, illetve a kor előrehaladtával a ráncok is elkerülhetetlenné válnak, így érdemes már megelőzésképp is felkészülni a szarkalábakra. A legtöbb gyártó már különbséget tesz a korosztályok közt és termékein ezt fel is tünteti. Figyeld meg a csomagolást és válassz korosztályodnak megfelelően.  

5. Milyen bőrproblémád van?

30 felett már számolnunk kell a ráncok megjelenésével, de akár más problémák is befolyásolhatják a krémválasztást. A makacs pattanások például nem csak a tizenévesek problémái, mert sokszor a felnőttek is ugyanúgy küzdenek ezzel a jelenséggel, aminek súlyosságát egy zsíros krém használata csak tovább fokozhatja. Gondold át alaposan, hogy van-e valamilyen visszatérő problémád és mindent összevetve, válaszd ki a számodra legmegfelelőbb terméket.

 

Ha te is szereted a natúr készítményeket, akkor figyelmedbe ajánljuk a Himalaya Herbals arckrémeket, melyek amellett, hogy kizárólag növényi aktív hatóanyagot tartalmaznak, minden bőrtípuson alkalmazhatóak. Kedvező ár, hatékonyság és fantasztikusan sima, selymes tapintású bőr az ajurvéda erejével - a Himalaya Herbals ezt képviseli. Próbáld ki és nem fogsz csalódni!

 



 

Szólj hozzá

arcápolás arckrém